Koolimaja ehitusel rügasid ka uhiuued töölised

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliameti (MTA) revidendid viisid kahe nädala jooksul läbi 27 ehitusobjekti kontrolli, millest 11 olid kordusvaatlused. Kokku kontrolliti 113 ehitusettevõtet ja võeti seletusi 332 töötajalt. Tuvastati 66 uut töötajat, kellest 16 olid väidetavalt esimest päeva tööl, andis teada ameti pressiesindaja.

Teiste seas kontrolliti Valga gümnaasiumi ehitusobjekti, kus MTA töötajad tuvastasid kontrolli käigus kuus objektiga seotud äriühingut. Selgitusi võeti 39 töötajalt, kellest seitse olid uued töötajad ega kajastunud tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonidel.

Kõik need seitse inimest on ühe ettevõtte töötajad, mis on kolm kuud deklareerinud töötasu ainult ühele-kahele töötajale.

MTA kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku sõnul on ehitusettevõtjad aru saanud, et MTA jätkab objekti kontrolli seni, kuni töötajate kõik tasud kajastuvad deklaratsioonil. «Näiteks lubas ühe ettevõtte juht töötajale, et kuna MTA objekti kontrollib, siis tal ei jää muud üle, kui töötajad lepinguga tööle võtta,» märkis Lemendik.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles