Tõrva neiud tegid ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva neidudekoor telemajas.
Tõrva neidudekoor telemajas. Foto: Risto Põldsalu

Tänavuse ETV "Laululahingu" saatesarja võitis Tõrva Laulustuudio neidudekoor. Finaalis pakkusid Tõrva neidudele konkurentsi WAF-koor ja Euroopa Kultuuripealinna segakoor.

Televaatajad andsid telefoni teel Tõrva tüdrukutele 13 842 häält, WAF-koorile helistati 12 111 korral ja Euroopa kultuuripealinna segakoor sai 2365 häält. Rahva lemmikud saavad auhinnaks heliplaadi salvestamise võimaluse rahvusringhäälingus.

Tõrva Laulustuudio neidudekoor laulis esimeses voorus ansambel Fixi loo "Ulila", edastas saate kulgu ERR-i uudisteportaal. Aarne Saluveer märkis, et koori sooritus oli finaali vääriline. "Mulle väga meeldis, soovin edu," ütles ta. Žürii üllatusliikme Tõnu Kaljuste sõnul on kooril hea tunnetus, mis ei ole kooride juures just tavaline.

Teise vooru laulud kuulusid sel korral ansambel Kukerpillide repertuaari. Tõrva Laulustuudio neidudekoor laulis laulu "Pole Sul tarvis teada". Euroopa Kultuuripealinna segakoor esitas loo "Kätes rool" ning WAF-koor laulis laulu "Inimjaht".

Finaalsaate kolmanda vooru erikülaline oli Urban Symphony, kellega koorid laulsid laulu "Rändajad".

Kuigi žürii jagas Tõrva koorile kiidusõnu, pakuti võitjana siiski WAF-koori. Otsustas aga rahvas, kellele meeldisid rohkem Valgamaa tüdrukud.

Tõrva neidudekoori buss jõudis kodulinna rahvast täis keskväljakule öösel pärast poolt nelja politseiauto vilkuvate tulede saatel.

Laululahingu võitjaid tervitati ilutulestiku, õnnesoovide ja lilledega. Ametlikuks vastuvõtuks koguneti ööjahedusest Musta Kõutsi kõrtsi pidutseva rahva ette, kus päevakangelasi tervitasid Kalev Härk maavanema kohustes, Tõrva volikogu esinaine Ülle Juht ja linnapea Agu Kabrits ning Helme vallavanem Tarmo Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles