Sajandi naiseks nimetatul täitus järjekordne eluaasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaika Laine sünnipäev.
Kaika Laine sünnipäev. Foto: Heino Käos

Pühapäeva, 3. mai lõuna ajal peeti Kaika koolimaja õuel Laine Rohti ehk Kaika Laine 82. sünnipäeva. Tema austajaid tuli kokku paljudest paikadest üle Eesti - õnnitlemine kestis kolm tundi.

Õnnitlejad tänasid, nutsid, kallistasid, rääkisid napisõnaliselt oma lugu - ravitseja vaatas rääkijale otsa ja talle meenuski olnu. Ka Laine Roht ise võttis korduvalt sõna. Ta saatis nende kaudu, keda ühtekokku arvati kokku tulnud olevat umbes 400, häid soove nendele, kes ei saanud tulla, aga ka kogu Eesti rahvale. Sünnipäevalaps rõhutas, et parim ravim on naer ja hää tujuga saab kõigest üle.

Kaika Lainet oli õnnitlema tulnud ka kultuuriminister Laine Jänes, kes pole küll temalt abi saamas käinud, kuid tuli siiski nimekaimu tunnustama.

Samas oli müügil Reet Kudu raamat «Kaika Laine- sajandi naine». Laulis Kaika Laine lemmiklaulja - Vello Orumets.

Kui rohkem kui 300 inimest oma soovid edastanud oli, pidi tähtpäevaline arstide soovitusel koju puhkama minema. Rahvas aga jäi koolimaja õuele edasi pidutsema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles