Maakonna kõrgeimad autasud leidsid omaniku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi-Eve Valliste pälvis vapimärgi
Eevi-Eve Valliste pälvis vapimärgi Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna õhtul Tõrva gümnaasiumis toimunud maakondlikul vabariigi aastapäeva vastuvõtul anti üle maakonna kõrgeimad autasud. Vapimärgi pälvis Tõrva gümnaasiumi klassiõpetaja Eevi-Eve Valliste ning maakonna teenetemärgi laskesuusatreener Ants Orasson.

Valliste töötab Tõrva gümnaasiumis 1964. aastast. Ta on väga hinnatud ja lugupeetud nii õpilaste, kolleegide kui lapsevanemate seas, toonud tuntust nii Tõrvale, piirkonnale kui kogu maakonnale.

Ants Orasson töötab Audentese spordigümnaasiumi Otepää filiaalis laskesuusatreenerina ja on tegev Oti spordiklubis. Töötanud spordikoolis 1977. aastast. Lisaks on treener meeskonna Zahkna Team juures.

Kohusetundliku tööga panustab ta Eesti laskesuusakoondislaste kasvatamisse. 2012. aastal krooniti tema õpilane Grete Gaim Soomes Kontiolahtis noorte ja juunioride laskesuusatamise MMil noorte arvestuses jälitussõidu maailmameistriks.

Pidulikule vastuvõtule oli kutsutud rekordarv osavõtjaid: koolijuhid, põllumehed, ettevõtjad, heategevusega tegelevate organisatsioonide liikmed, kultuuritegelased. Samuti aasta ema ja vanaema, elupäästjad, maakondlike autasude saajad ja sportlased.

Kontsertaktusel esinesid sõnavõttudega maavanem Margus Lepik ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Madis Gross. Kultuurikava panid kokku Ene Vilipuu ja Valdeko Kalamees. Esinesid Tõrva piirkonna kultuurikollektiivid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles