Lätlaste õpet Valgas asub korraldama uus töögrupp

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja teadusministeerium moodustas uue töögrupi, kes peab koordineerima Läti noorte õpet Valga kutseõppekeskuses. Töögruppi juhib minister Jaak Aaviksoo käskkirja kohaselt ministeeriumi kutse- ja täiskasvanuhariduse osakonna juhataja Andres Pung.

Veel kuuluvad sinna ministeeriumist kutse- ja täiskasvanuhariduse osakonna peaekspert Ene-Mall Vernik-Tuubel ning Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna peaekspert Anneli Roose.

Lisaks on töögrupis Valga maavanem Margus Lepik, Valga linnapea Kalev Härk, Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Laur Speek, kutseõppekeskuse arendusosakonna juhataja Rainer Kuutma, SA Innove kutsehariduse õppekavakeskuse juhataja Kaie Piiskop ja siseministeeriumi regionaalarengu osakonna Euroopa territoriaalse koostöö büroo juhataja Margarita Golovko.

Läinud sügisel alustasid Valgamaa kutseõppekeskus õpinguid Lätist pärit noored, kellel on esialgu võimalus õppida gümnaasiumihariduse baasil logistikuks ning põhihariduse baasil ehituspuusepaks.

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel õpivad logistiku eriala noored inglise keeles, tulevased ehituspuusepad õpivad läti keeles ja omandavad keskhariduse Valka gümnaasiumis. Valgamaa kutseõppekeskusel valmis ülemöödunud aastal nüüdisaegne õppehoone, kus on kõik tingimused, et pakkuda tasemeõpet ja tulevikus ka täienduskoolitust.

Aluse sellele koostööle pani kahe riigi haridusministeeriumi vahel sõlmitud vastastikuse mõistmise memorandum, mille tunamullu 29. septembril allkirjastasid kantsler Janar Holm ja asekantsler Inga Štāle. Tulenevalt memorandumist on mõlemas ministeeriumis moodustatud töörühmad, mille ülesanne on luua Läti õpilastele õppimisvõimalused Valgamaa kutseõppekeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles