Tulumaksu laekumine väheneb jätkuvalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Valgamaa kohalikele omavalitsustele on üksikisiku tulumaksu käesoleva aasta nelja kuuga laekunud kokku 62 216 600 krooni, mis on viis protsenti vähem kui eelmise aasta samal perioodil.


Eelmisel aastal laekus nelja kuuga tulumaksu 65 744 600 krooni. See on 3 527 800 miljonit krooni rohkem kui tänavu, teatas Valga maavalitsuse rahandusosakonna juhataja Tiina Tättar.

Suurim langus on tema sõnul Helme ja Taheva vallal - 11 protsenti. Karula ja Otepää vallal on vähenemine 10 protsenti. Tõlliste vallale on tulumaksu laekunud protsendi võrra rohkem kui eelmisel aastal.

«Valgamaa omavalitsused on planeerinud 2009. aasta eelarvesse tulumaksu laekumist küllaltki tagasihoidlikult. Planeeritud on keskmiselt 10 protsenti vähem, kui eelmisel aastal laekus,» märkis Tättar.

Kõige halva juures on tema sõnul positiivne see, et Valgamaal väheneb tulumaksu laekumine aeglasemalt kui Eestis keskmiselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles