Õpilased lähevad võistlusele oma oskusi näitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuido Torp
Kuido Torp Foto: Erakogu

Tuleval reedel ja laupäeval näitavad noored oma oskusi võistlusel Noor Meister 2013, kuhu läheb ka kuus Valgamaa kutseõppekeskuses õppurit.

Valgamaad esindavad rätsep, logistikud, tisler ja müüjad. Tisleriks õppiv Hummuli noormees Kuido Torp paneb ennast proovile teist aastat järjest.

Mullu jäi ta seitsme võistleja seas viiendaks. Enda sõnul on talle kõige olulisem kogemusi saada, sest tisleritöö talle istub. «Ise jäin selle kohaga rahule – päris viimaseks ei jäänud,» lausus ta.

Kui eelmisel võistlusel tuli valmis meisterdada kõnepult, siis sel aastal peab 13 tunni jooksul tegema väikese laeka, mille valmistamine tunduvalt keerulisem.

«Kõnepuldi puhul võisid mõõdud suuremas ulatuses kõikuda, aga laegas ise on hästi väike ja väikseid asju on ikka keerulisem teha,» selgitas Torp.

Aasta pärast, kui kool läbi saab, kavatseb noormees minna õppima palkmaja ehitust. Praegu asub ta tõenäoliselt tööle Valga Gomab Mööblisse, kes talle tööpakkumise tegi. «Kooli ja töö ühildamisega saab hakkama, usun ma,» lisas Torp. «Kutseõpe on hea, sest saab kohe ameti selgeks. Oskustöölisi võiks rohkem olla.»

Kutsevõistlusele Noor Meister on kaasatud 21 võistlusala: müüjad, majutusteenindajad, mehhatroonikud, floristid, juuksurid, pagarid, kondiitrid, ehituspuusepad, tislerid, ehitusviimistlejad, plaatijad, maastikuehitajad, infotehnoloogid, veebidisainerid, graafilised disainerid, müürsepad, logistikud, puhastusteenindajad, elektrikud, elektroonikud ja rätsepad.

Võistlusel võtab mõõtu 300 kutseõppurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles