Valgamaalase digilehes algasid muutused

Sirli Homuha
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest said alguse muutused Valgamaalase digilehes. Nüüd on kogu paberlehe materjal kättesaadav ka interneti kaudu ning paber- ja digileht sisuliselt üsna sarnased. Paberlehe lugusid on võimalik lugeda uue digilehe rubriigis «Paberleht».

Erinevalt varasemast saab nüüdsest internetilehel www.valgamaalane.ee näha täies pikkuses kõiki Valgmaalase artikleid ja praegu on võimalik neid täies ulatuses veel tasuta lugeda. Artiklite juures on lahtise tabaluku märgid – need lood on praegu veel avatud. See on tutvumise aeg.

Märtsi lõpu poole saab aga enamik digilehe lugusid kinnise tabaluku märgi, mis tähendab, et nendele pääsevad paroolide abil ligi vaid lehe tellijad. Mittetellijad näevad siis artiklite pealkirju ja tasuta saab avada mõningaid artikleid, milleks on oluline elukondlik info, operatiivteated, uudised õnnetustest ja avariidest, ametiasutuste pressiteated, liiklusinfo, ühistranspordi muudatused ja muu taoline teave. Sedalaadi uudiseid saavad lugeda ka kõik juhulugejad, mitte üsnes Valgamaalase tellijad. Ülejäänud artiklid hakkavad aga olema suletud ehk siis ligipääsetavad paroolide abil.

Paroole hakkab lehetoimetus tellijatele jagama vahetult enne digilehe tasuliseks minekut – ehk siis tutvumisperioodi lõpus, enne üleminekut suletud lugudele.

Digilehe lugemiseks vajalikud paroolid saab lehe päise kõrval kastist "Aktiveeri digileht", mis peagi sinna tekib. Kui seal aga tekib mingi tõrge, võib pöörduda meie klienditeenindaja poole.

Pärast tutvumis- ehk tasuta perioodi lõppu on nendel tellijatel, kes loevad lehte digitaalselt, võimalik üheaegselt samade koodidega seda teha nii arvutis, tahvelarvutis kui ka nutitelefonis.

Peagi valmib ka abimoodul, kus on näitlikult esitatud kõik, mida on vaja teha lehe tellimiseks ja digilehe lugemisõiguse aktiveerimiseks.

Muudatus mõjutabki kõige rohkem neid, kes harjunud tasuta lugema. Kõige kasulikum on olla tellija, sest siis saab endale nii kolm korda nädalas ilmuva paberlehe koos aeg-ajalt maakonnalehe vahel ilmuvate ajakirjadega Osuti ja 60+ kui ka aasta lõpus ilmuva kalendri, samuti ligipääsu digilehele. Paroolidega pääseb ligi kõigele, mis Valgamaalase digilehes on, sealhulgas ka kuulutustele.

Uues digilehes muutus ka kommenteerimise süsteem. Tänasest on vajalik lugude kommenteerimiseks ennast autentida sotsiaalmeedia konto kaudu (Facebook, Twitter, Google+).

Kevadel saame valmis tehnilise lahenduse ka digilehe ühekordse kasutusõiguse ostmiseks, mis kehtib 24 tundi. Ettevalmistamisel on ka lahendus, mille puhul on tellijal võimalik loobuda paberlehest ja tarbida ajalehte vaid digitaalselt, tellimishind sellest ei muutu.

Muudatusest võidavad lugejad: Valgamaalast saab lugeda paber- ja digilehena, mida omakorda saab lugeda arvutis, sülearvutis ehk läptopis, tahvelarvutis ja nutitelefonis.

Maakonnaleht väärtustab oma tellijaid ja lugejaid nii siin kui kaugemal. Nii saab maakonnauudistega kursis olla olenemata sellest, kus keegi parasjagu asub ja Valgamaalast saab lugeda sellises kohas ja ajal, mis lugejale kõige enam sobib. Enam ei ole suurt vahet, millist väljundit lugeja Valgamaalase puhul kasutab – igal juhul pakub maakonnaleht kvaliteetset ja huvitavat lugemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles