Tõrvikujooks avas eriolümpia talimängud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvikujooks avas eriolümpia talimängud Otepääl.
Tõrvikujooks avas eriolümpia talimängud Otepääl. Foto: Monika Otrokova

Täna avati tõrvikujooksuga Otepääl toimuvad eriolümpia Baltimaade talimängud. Teist aastat järjest kogunevad Otepää suusaradadele kokku eriolümpia parimad suusatajad Eestist, Lätist ja Leedust.

Avaürituseks olnud tõrvikujooksu puhul on tegu kogu maailmas tuntud eriolümpia tõrvikujooksuga, kus politseinikud tunnustavad oma osalusega eriolümpia tegemisi ja ühiselt kantakse ning süüdatakse avatseremoonial mängude tuli.

Eestist osaleb võistlustel kokku 25 asutust – kooli ja hoolekandekeskust. Kõikidest Baltimaadest kokku on registreerunud 153 intellektipuudega sportlast vanuses 9–62 aastat, kes võtavad mõõtu vastavalt oma võimetele kas 100-, 500-,1000- või 2500meetrisel rajal.

Täna toimuvad eelvõistlused, mille põhjal sportlased jagatakse tulemuste järgi eri gruppidesse. Homme võisteldakse juba võrdsete vastastega grupis auhinnalistele kohtadele.

Projekti rahastavad hasartmängumaksu nõukogu ja sotsiaalministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles