Kohaliku omaalgatuse projektid saavad üle 400 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsuse hoone
Valga maavalitsuse hoone Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsusse kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) toetuse saamiseks esitati 33 taotlust, et panustada kohalikku arengusse ja kasvatada piirkondade konkurentsivõimet läbi kogukonna kaasamise ning tugevdamise.


Maavalitsusse laekunud taotlustest 28 olid maapiirkonnast ja viis taotlust linnapiirkonnast. Kokku said toetust 25 maapiirkonna projekti summas 396 338 krooni ja viis linnapiirkonna projekti summas 70 678 krooni.

-Selles voorus oli mitmeid heakorra projekte Puka ja Karula vallast. Kõige aktiivsemad toetuse küsijad selles voorus olid Karula valla ühendused. Sealt laekus kokku viis taotlust. Üks huvitav projekt on käsil Puka noortel, kes valmistavad oma kodukohta tutvustava lauamängu. Põnev ettevõtmine on ka Kaagjärve külas, kus korraldatakse mõisapäev,- rääkis maavalitsuse peaspetsialist regionaalprojektide ja eurointegratsiooni alal Marika Muru.

Kohaliku omaalgatuse programmi valdkondadeks on kogukonnaliikmete koolitamine, kohaliku arengu kavandamine, kohaliku ajaloopärandi ja traditsioonide väärtustamine ning kohaliku elukeskkonna parandamine.

Taotlusi programmi vahenditest toetuste saamiseks võivad esitada avalikes huvides tegutsevad seltsingud (v.a linnapiirkondades), mittetulundusühingud ja sihtasutused, mis pole asutatud kohaliku omavalitsuse või riigi osalusel ja milles ei osale liikmena kohalik omavalitsus või riik.

Järgmine programmi taotlusvoor on 1. oktoober.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles