Kunstikoolis näeb kuu lõpuni kolme kooli ühisnäitust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kunstikool
Valka kunstikool Foto: Hele Heletäht

Valka kunstikoolis on üleval näitus, millel osalevad Tartu kunstikool, Tartu lastekunstikool ja Tartu Kõrgem Kunstikool.

Vaadata saab Kalli Kalde juhendamisel valminud graafilisi töid, Erki Sinijärve digimaale «Putukad», seinamaali kavandeid lasteaiale Ploomike, «The New Kaboom» koomikseid, Mart Rannasti õlimaale, Merille Hommiku juhendamisel tehtud plaadikujundusi ja muudki.

Näitus seati üles seoses 8. veebruaril toimunud Eesti ja Läti kunstikoolide seminariga «Kolmeastmeline kunstiharidus Eestis».

Väljapanek on komplekteeritud nii, et üldhariduskooli noorel tekiks peale esteetilise elamuse näitusest ettekujutus nii loomingulistel erialadel õppimise väljunditest kui sellest, mida ta peaks silmas pidama oma oskuste lihvimisel, et kooli kandideerida.

Kunstikooli üks eestvedajaid Margi Vähi soovitab erialaõpetajatel ning klassijuhatajatel kasutada julgelt võimalust kooli personalile ette teatada ja kokku leppida ka ekskursiooni aeg. «Oleme lahkesti nõus tutvustama meil õpitavaid erialasid, näitama töökodasid ning ateljeesid,» ütles Vähi. «Näituse korraldajatele oleks suurimaks rõõm, kui see varakevadine külaskäik Lätti aitaks mõnelgi säraval noorel kindlamalt valikut langetada.»

Ühisnäitus on avatud 28. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles