Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Restoranides algas veiselihakuu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Piret Karu
Copy
Veiseliha juurviljadega
Veiseliha juurviljadega Foto: Erakogu

MTÜ Liivimaa Lihaveis eestvedamisel toimub 7. aprillini kokku kaheksateistkümnes Tallinna, Tartu ja Otepää restoranis veiselihakuu. Restoranide tippkokad pakuvad veiselihast valmistatud roogasid, kombineerides neid hooajalise kohaliku toorainega.

Hoolimata sellest, et Eesti rohumaadel kasvatatud veise liha sisaldab rohkesti mineraale ja vitamiine, on veiseliha osakaal eestlaste toidusedelis veel väike. Samuti on Eesti inimeste teadmised veiselihast ja sellest valmistatavatest toitudest vähesed.

MTÜ Liivimaa Lihaveis juhatuse liikme Katrin Noorkõivu sõnul oli eelmise aasta tagasiside veiselihakuust väga positiivne. «Külastajaid ja proovijaid oli palju ning tulemusena kasvas veiseliha populaarsus märgatavalt,» märkis Noorkõiv. «Kui eelmisel aastal korraldasime veiselihakuud vaid üheteistkümnes Tartu restoranis, siis sel aastal oleme restoranide huvi tõttu viinud projekti ka Tallinnasse ja Otepääle,» lisas Noorkõiv.

«Veiseliha tarbimises on Eesti siseturul tunda tugevat tõusutrendi, kuna teadlikkus liha tervislikkusest, kalorivaesusest ning kasutamisviisidest on hakanud tõusma,» ütles Katrin Noorkõiv.

«Viimase kolme aasta jooksul on märgatavalt suurenenud veiseliha tarbimine lihana ja erinevate tükkidena kontrastiks vorstile, kust eestlane veiseliha kõige paremini teab. Käesoleval ajal suudab Liivimaa Lihaveis siseturule pakkuda stabiilselt 30–40 looma kuus. Välja on arendatud erinevad turustuskanalid ning sõlmitud edukad koostöölepingud kaubanduskettidega,» lisas Noorkõiv.

Märksõnad

Tagasi üles