Elektriliin vedeles maanteel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval, 14. märtsil tabas Valgamaad ulatuslik elektrikatkestus, mis puudutas Valgamaalasele teadaolevalt kolmes omavalitsuses asuvaid majapidamisi. Need paiknesid Otepää, Sangaste ja Tõlliste vallas. Kokku oli päeva jooksul Elektrilevi rikete kaardi andmetel maakonnas elektrita 487 majapidamist.

Suur osa majapidamistest sai elektrivoolu tagasi kella kaheksa paiku. Samas oli veel kella poole 11 ajal õhtul elektrita 118 majapidamist, põhiliselt Sangaste vallas.

Valgamaalasega võttis ühendust Sangaste elanik, kes avaldas arvamust, et vähemasti Sangaste vallas olnud elektrikatkestus oli seotud kõrgepingeliini rikkega. Nimelt olid kohaliku korvpallimeeskonna liikmed  kella 21 paiku treeningult tulles avastanud, et Sangastes on umbes kilomeetri ulatuses maanteel maas kõrgepingeliin. «See oli maas kirikust kuni veskini,» kinnitas ta.

Kohaliku sõnul anti juhtunust teada Elektrilevile. Enne ettevõtte tööliste kohalejõudmist turvasid maasolevat liini ühelt poolt politseinikud ja kutselised päästjad, teiselt poolt aga vallas tegutsevad vabatahtlikud tuletõrjujad.

Elektrilevi rikkebrigaad jõudnud Valgamaalasega vestelnud inimese väitel kohale kella 22.30 paiku. Sama inimese kinnitusel täna hommikul Sangastes elektrivarustusega probleeme polnud.

Valgamaalaseni on jõudnud ka vihjeid, et õhtul kella üheksa paiku nägid Sangaste aleviku elanikud mitut valgussähvatust, mis võivad elektriliini rikkega seotud olla.

Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti sõnul kõrgepingeliiniga tegu siiski polnud. "Neljapäevase elektrikatkestuse Tõlliste vallas põhjustasid Taari--Otepää--Tsirguliina keskpingeliini uuendustööd, mille eesmärk on parandada elektriga varustamise kindlust antud piirkonnas," ütles Kutti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles