Pangatöös esines taas häireid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Täna hommikul kella 9.30 ajal algasid Swedbanki põhiteenustes ja kanalites taas kohatised häired. Pank tegi sisemiste süsteemide taaskäivituse, mille järel kõik teenused said kella 11.30ks taas üles.

Probleeme esines hommikupoolikul on nii kaardimaksete, sularaha väljavõtmise kui neti- ja mobiilipanga osas ning samuti panga kõnekeskuse töös.

Swedbank ASi pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul pole ei reedeste ega tänaste häirite taga välised tegurid, vaid pangasiseste IT-süsteemide rike.

«Tegu on riistvaralise probleemiga, mis paraku kordus täna. Hoolimata nädalavahetusel tehtud suurtest pingutustest, esines täna hommikupoolikul veel häireid. Seetõttu otsustasime teha süsteemide taaskäivituse, misjärel taastus teenuste töö kella poole 12ks. Hetkel monitoorime kõiki oma süsteeme äärmise tähelepanelikkusega,» ütles Siilivask.

Võimalike kahjutaotlusega palutakse pöörduda panka. «Kinnitame, et hüvitame põhjendatud kahju, mis on seotud häiretega Swedbanki töös. Palume esitada avalduse pangateate vahendusel internetipangas, kõnekeskuse vahendusel või oma halduri kaudu pangas. Vabandame südamest klientide ees korduvate katkestuste pärast,» lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles