Kaks linna uuendavad ühiselt jaamahoonet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga jaamahoone
Valga jaamahoone Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, 15. märtsil allkirjastasid Valga linnapea Kalev Härk ja Valka kihelkonnaduuma juht Karlis Albergs koostöölepingu Valga-Valka jaamahoone osaliseks uuendamiseks, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Projekti käigus saab jaamahoone saab uue välisilme. Siseruumidest renoveeritakse aktiivsemalt kasutusel olevad ruumid, uuendatakse elektri-, vee- ja küttesüsteemid. Samuti paigaldatakse elektroonilised sõiduplaani tabelid, infotahvlid nii Valgas kui Valkas ning turvakaamerad.

Projekti «Renovation of Valga-Valka railway station» rahastatakse Eesti-Läti programmist. Projekti juhtpartner on Valga linnavalitsus ja partner Valka kihelkonnaduuma.

Valga ja Valka on aktiivselt osalenud ka uue Euroopa Liidu programmeerimisperioodi Eesti-Läti programmi ettevalmistavate töörühmade töös. Koos on käinud viis erinevat töörühma: hariduse, keskkonna, ettevõtluse, transpordi ja tööhõive küsimustes. Lisaks toimus tänavu 26. veebruaril Valga-Valka ühisseminar, kus arutati koostööpunkte uuel rahastamisperioodil.

Valga linnapea Kalev Härki sõnul on kahe linna ühine soov, et uuel perioodil oleks Eesti-Läti programmis suurema tähelepanu all Valga-Valka piiriülene koostöö. Edasi tuleb tema sõnul liikuda ühiste taristuobjektide rajamisel ning panustada nii keskkonnasäästliku majandamisse, ühisesse linnaplaneerimisse kui ettevõtluskeskkonna arendamisse ja tööjõu ümberõppesse ning mobiilsusesse.

Linnapea lisas, et Valga ja Valka puhul võiksid olla ka riikidevahelised kokkulepped kindlate infrastruktuuriobjektide rahastamisel.

Järgmisel aastal on kavas panna tööle Valga-Valkat ühiselt teenindav linnaliinibuss. Selles osas peaks aitama takistusi ületada eelkõige Läti üleminek eurole 2014. aastal. Samuti on mõlemad pooled huvitatud nii Pedeli puhkeala ühiselt edasi arendamisest kui Läti õppijate koolitamise võimaluste suurendamisest Valgamaa kutseõppekeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles