Maavalitsus ootab sümboli kavandeid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsuse hoone
Valga maavalitsuse hoone Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval, 27. märtsil saabub hetk, mil taasiseseisvunud Eesti Vabariik on püsinud 7890 päeva. See tähendab, et meie praegune iseseisvusaeg saab kestuselt pikemaks, kui oli eelmine iseseisvuse aeg 1918–1940. Seda võib pidada oluliseks maamärgiks. Priiuse põlistamise päev võiks olla tänu avaldamise päev.

Seoses sellega ootab Valga maavalitsus loovaid inimesi esitama ideelahendusi Valga maakonna Priiuse põlistamise päeva sümboli leidmiseks, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts.

Uute traditsioonide loomise käigus soovib maavalitsus ideekonkursiga valida välja toetussümboli, mis aitab kujundada ja väljendada ühtsustunnet kõigi nende Valgamaal elavate inimeste seas, kes peavad oluliseks elamist vabas ja iseseisvas riigis.

Võidutöö alusel valmistatakse rinnamärk, mida saab edaspidi kasutatakse rahvuslikel pühadel maakonnas. Lisaks tehakse saadetud kavanditest näituse maavalitsuse akendel.

Kavandeid oodatakse 25. märtsil 2013 hiljemalt kella 14ks.

Kindlasti tuleb kasuks, kui ideekavandil on juures seletuskiri, kus üksikasjalikult lahti kirjutatud toetussümboli kontseptsioon ja teised võimalikud kasutusviisid.

Töö ja autor avaldatakse Valga maavalitsuse kodulehel Priiuse põlistamise päeval, 27. märtsil.

Täpsemat infot saab maavalitsuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles