Üle võimete elamine toob kokkupuuteid inkassofirmadega

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inkassofirmade sõnutsi peaksid võlgnikud neisse suhtuma koostöövalmilt ning mitte kartma, et inkassofirma puhul on tegemist võlgnikult välja pressiva musta töö tegijaga, kes kohe kõri kallale kipub.
Inkassofirmade sõnutsi peaksid võlgnikud neisse suhtuma koostöövalmilt ning mitte kartma, et inkassofirma puhul on tegemist võlgnikult välja pressiva musta töö tegijaga, kes kohe kõri kallale kipub. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Kuigi Valgamaa inimeste vastu on kolme Eesti inkassofirma sõnul suunatud kokku sadu nõudeid, pole üleriigilises võrdluses olukord kõige hullem.

Intrum Justitia ASi menetlusjuhi Mihkel Veskimäe sõnul on neil praegu menetluses umbes 400 nõuet Valgamaal asuvate eraisikute ning ettevõtete vastu. Selle näitajaga asub maakond 12. kohal. Kõige rohkem nõudeid on Harju-, kõige vähem Hiiumaal.

Ka CKE Inkasso juhatuse liikme Raul Reinsalu sõnutsi on Valgamaal elavate isikute vastu menetluses olevate nõuete hulk teiste maakondadega võrreldes pigem tagasihoidlik. «See on tingitud eelkõige väikesest rahvaarvust ja madalast keskmisest sissetulekust,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles