Viirusnakkused ja gripp hakkavad taanduma

Piret Karu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal jätkus Eestis terviseameti andmetel haigestumise vähenemine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse. Langema hakkas ka gripitaoliste haigestumiste arv. Arstide poole pöördus eelmisel nädalal 6891 haigestunut, neist 44% olid lapsed.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 514,4. Nädal varem oli näitaja 553,6. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumine Jõgevamaal, Läänemaal, Lääne-Virumaal, Põlvamaal, Pärnumaal ja Tartumaal. Valgamaal jääb näitaja alla riigi keskmist.

Kuigi grippi haigestumine langes eelneva nädalaga võrreldes 11% võtta, püsib haigestumise intensiivsus jätkuvalt keskmisel tasemel, aga nüüd väikese langusega.

Kui gripiviiruste ja RS-viiruste osakaal on hakanud langema, siis kasvama on hakanud paragripi- ja adenoviiruste osakaal. Eelmisel nädalal oli gripiviirustest põhjustatud haigestumiste osakaal 50%.

Laboratoorse kinnituse sai eelmisel nädalal Eestis 61 gripiviirust , neist 55 juhul oli tegu A- ja kuue puhul B-gripiviirusega.

Muudest respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavatest viirustest oli haigestumine valdavalt seotud RS-viirusega.

E-Tervise SA terviseinfosüsteemi andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud kokku 402 inimest.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hinnatakse haigestumuse intensiivsust kõrgeks Saksamaal ja Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles