Otepäält pärit algatus jõuab pealinna

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algatuse Maale Elama eestvedaja Ivika Nõgel
Algatuse Maale Elama eestvedaja Ivika Nõgel Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalt Otepäält alguse saanud kodanikualgatus on korraldamas Eestis ainulaadset messi «Maale elama», mis toimub 13. aprillil Tallinna Tehnikaülikooli peahoones, andis teada algatusgrupi liige Annika Jaansoo.

Messi eesmärk on viia kokku maal elamisest unistavad või juba tõsiseid plaane pidavad inimesed ning Lõuna-Eesti kogukonnad, kes ootavad enda juurde uusi elanikke. 21. märtsiks oli oma messil osalemist kinnitanud juba 27 Lõuna-Eesti kogukonda.
 
«Algatus on sündinud koostööpartnerite veendumusest, et linnas on inimesi, kes soovivad maale elama tulla, kuid puudu jääb julgustamisest. Sellest ka idee luua linna- ja maaelanike vahel otsekontakte,» sõnas projekti üks eestvedajatest Ivika Nõgel.
 
Lisaks messi korraldamisele on kodanikualgatusel valminud koduleht, mis koondab endas maale elama kolinud inimeste lugusid, nii-öelda ellujäämisjuhiseid maale elama tulnutele ning infot kogukondadest, kes ootavad enda juurde uusi inimesi.
 
Projekti viivad MTÜ Partnerlus eestvedamisel ellu Setomaa Valdade Liit, Eesti külaliikumine Kodukant, Valgamaa partnerluskogu, MTÜ Kating Noored ja MTÜ Minu Otepää. Projekti rahastavad regionaalministri valitsemisala ja kodanikuühiskonna sihtkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles