Kohvikus saab kohtuda filmistaariga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastavatud kohvik Säde
Vastavatud kohvik Säde Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga kultuurikeskuses tegutsevas kohvikus Säde leiab täna, 22. märtsil aset KellaKuueKevadKohviku kohtumine Pariisis elava näitleja Ene Rämmeldiga. Esinevad muusikud Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast.

Rämmeld alustas oma karjääri Ugala teatri abikoosseisus aastal 1965, kus tegi kaasa Oskar Lutsu «Äripäevas».

Rohkemgi on Rämmeld tuntud ehk filmirollide kaudu. Ta on kehastanud Tiinat Leida Laiuse mängufilmis «Libahunt», Illit abikaasa Vladimir-Georg Karassev-Orgusaare telemängufilmis «Lindpriid» ning Salmet Jaan Kolbergi filmis «See kadunud tee».

Pärast Vladimir-Georg Karassev-Orgusaare Läände jäämist mais 1976 taotles Rämmeld luba asuda mehe juurde Prantsusmaale, mis rahuldati alles jaanuaris 1981. Vahepeal ei võimaldatud Rämmeldile Eestis ka enam erialast tööd.

Hiljem Prantsusmaal elades on Rämmeld esinenud Vikipeedia andmetel eesti luulekavadega Euroopas, Ameerikas ja Austraalias. Aastast 1983 on ta osalenud ka prantsuse filmides, muuhulgas Claude Lelouche’i filmis «Viva la vie» ja Luc Bessoni filmis «Subway».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles