Valgamaal ragistatakse ajusid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu viis Valgamaa meistritiitli koju Otepää võistkond, mille ridadesse kuulus ka Urmas Kuldmaa, kes pildil tasuks saadud autasusid hoiab.
Mullu viis Valgamaa meistritiitli koju Otepää võistkond, mille ridadesse kuulus ka Urmas Kuldmaa, kes pildil tasuks saadud autasusid hoiab. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Sel nädalavahetusel leiab Valgamaal aset mitu olulist mälumängusündmust.

Reede, 22. märtsi õhtul saavad Palupera vallas Nõuni maakultuurimajas kokku Valgamaa parimad mälumängurid. Ja mitte ainult – kuigi tegu on Valgamaa võistkondlike meistrivõistlustega mälumängus, on osalema oodatud ka mõttespordi harrastajad väljastpoolt maakonda.

Tegu on tänavuse kolmanda ja ühtlasi viimase osaga kolmeosalisest võistlussarjast, mille võitja läheb koju järjekordse Palupera valla karikaga. Maakonna kolm parimat võistkonda saavad kaela vastavalt kuld-, hõbe- ja pronksmedalid.

Kahe esimese mänguvooru järel on seis intrigeeriv: võimalused nii medalite kui karika eest võidelda on ligi kümnel võistkonnal.

Mängujuht on Tõnu Talve. Teda assisteerivad Valdis Meos ja Kalev Lõhmus.

Päev hiljem aga toimub Otepää talispordimuuseumis vabariiklik paarismälumäng legendaarse Valgamaa mälumänguri Aarne Steinbachi mälestuseks.

Mängu korraldavad talispordimuuseum, Otepää raamatukogu ja kohalikud mälumängijad. Korraldajad ootavad kohaliku mõttesportlase Kaido Mäe sõnul osalema ligi 20 kilvahuvilist.

Just Aarne Steinbach pani Otepää mälumängutraditsioonile aluse. Mälumänguga on Otepääl tegeldud ligi paarkümmend aastat ja selle aja jooksul saadud nii võite kui kaotusi. Alles hiljuti saatis Otepää meeskonda suur edu: Kadri Steinbach, Urmas Kuldmaa, Kaido Mägi ja Meelis Lill võitsid üle-eestilises mälumängusarjas Maakilb teise koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles