Suurem osa mõttetalgute tulemustest on kantud ideepanka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära eestvedaja Rainer Nõlvak.
Teeme Ära eestvedaja Rainer Nõlvak. Foto: Sille Annuk.

Minu Eesti ideepanka on jõudnud 3676 mõttetalgute vestlusringi tulemust. Talgute toimkonna sõnul tähendab see, et protsess on lõppjärgus, viimased tulemused sisestavad talgujuhid lähiajal.


Mõttetalgutel hindas iga vestlusring arutelust kokkuvõtte tegemisel, mida saavad osalejad välja pakutud ideede teostamiseks ära teha ise, mida koos teistega. Eraldati ettepanekud, millega tuleb tegelda riigi tasandil.

Sisestatud tulemustega on võimalik kõigil tutvuda Minu Eesti veebilehel www.minueesti.ee. Neid saab kommenteerida ja eestvedajatele konkreetsete ideede teostamisel abi pakkuda.

«Rõõm on kuulda, et mõttetalgutel välja mõeldud lahendusi on hakatud üle Eesti aktiivselt ellu viima. Pole vahet, kas idee oli väike või suur, oluline on inimeste vaheline koostöö, mis loob aluse seesmiselt tugevale riigile,» ütles talgute ellukutsuja Rainer Nõlvak.

Minu Eesti toimkond kaasab omalt poolt ideede elluviimisse asjatundjad. Homme, 12. mail toimub esimene infokohtumine nendega. Järgnevatel nädalatel hakkavad spetsialistid kommenteerima ideepanka kantud ideid ja andma nõu nende elluviimiseks.

Samuti koondab Minu Eesti analüüsitoimkond laiema kandepinnaga ideid suuremateks ideeperekondadeks, et kutsuda nende teemade eestvedajad järelmõttetalgutele konkreetsemaid ideid ja tegevusi välja mõtlema.

Minu Eesti mõttetalgutel 1. mail osales üle 11 000 inimese. Kojavanematelt saadud andmetel osales ametlikes mõttekodades Harjumaal 1963, Tallinnas 1742, Hiiumaal 245, Ida-Virumaal 492, Jõgevamaal 378, Järvamaal 272, Läänemaal 600, Lääne-Virumaal 687, Põlvamaal 415, Pärnumaal 864, Raplamaal 336, Saaremaal 382, Valgamaal 434, Tartumaal 1050, Viljandimaal 382 ja Võrumaal 359 inimest.

Neile lisandub 1264 inimest üle Eesti, kes mõtlesid omaalgatuslikes ehk siis ametliku talgujuhita mõttekodades. Lisaks saabusid teated mitmetest registreerimata mõttekodadest.

Välismaal on mõttetalgud veel tulemas Torontos, Riias, Oslos, Kopenhaagenis ja Baltimore`is (USA).

Mõttetalgute elluviimisega tegeles 157 vabatahtlikku toimkonnaliiget, 531 kojavanemat ja üle 400 talgujuhi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles