Turvavöö mittekasutamine teeb politseile muret

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Politsei on igapäevatöös täheldanud, et liiklejate suhtumine turvavöö kinnitamise vajalikkusesse on kasvanud. Möödunud nädalal korraldatud turvavöö kasutamise kontroll Valgamaal näitas ikkagi, et nõude rikkujaid sõidab meie teedel-tänavatel rohkem, kui politsei näha tahaks,» ütles Valga politseijuht Tõnu Kürsa.

«Paljud liiklejad peavad turvavarustuse mittekasutamist vähetähtsaks rikkumiseks ega teadvusta endale, kui ohtlik on sõita kinnitamata turvavööga. Selline käitumine võib äkkpidurduse või liiklusõnnetuse korral ohtu panna juhi enda ning kaasreisijate elu ja tervise,» lisas Kürsa.

Politsei teatel avastati möödunud nädalal toimunud politseioperatsioonide käigus kokku 35 turvavarustuse kasutamise nõuete rikkumist, nendest 27 juhul oli turvavöö kinnitamata sõidukijuhil. Kuuel juhul oli kaassõitja turvavööta ning kahel juhul ei kasutatud laste turvatooli. Lisaks peeti kinni neli sõidukijuhti, kes ei kasutanud sõidu ajal mobiiltelefoniga rääkides vabakäesüsteemi.

«Rikkujatele tuletan veel kord meelde, et lisaks ohule toob turvavöö mittekasutamine karistusena kaasa ka rahatrahvi kuni 200 eurot või korduva rikkumise korral kuni 400 eurot,» lisas politseijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles