Ornitoloogid ootavad linde vaatlema

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnuvaatlejad
Linnuvaatlejad Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub märtsi viimasel nädalavahetusel kõiki linnusõpru osalema traditsioonilistel lihavõtte linnuvaatluspäevadel, andis teada ühingu hariduse ja meedia projektijuht Riho Kinks. Osalemiseks tuleb leida neil päevil lihtsalt pisut aega linde vaadelda.

Selleks võib osaleda vähemalt kümnes linnas korraldataval juhendajaga linnuvaatlusel, vaadelda linde oma koduaias või minna pikemale linnuretkele. Kõik kohatud linnuliigid, nende ligikaudne arv ja vaatluskoht tuleb ka kirja panna ning tulemused saata hiljemalt 7. aprilliks ornitoloogiaühingusse. Vaatluste märkimiseks on abiks
vaatlusankeet.

Valgamaal saavad huvilised liituda organiseeritud vaatlusretkega Otepääl. «Viime selle koos Tarmo Evestusega läbi 30. märtsil. Alustame kell 7 vallamaja eest,» ütles bioloog Priit Voolaid. «Pöörame tähelepanu Otepää linna linnurikkusele ja tervitame esimesi kevadekuulutajaid. Loodetavasti pakub kevade areng meile seda võimalust.»

Pühapäeval, 31. märtsil toimub ka kerge võistlusmomendiga linnade võistkondlik linnuvaatlus etteantud aja jooksul ja määratud reeglite järgi. Koostatakse pingeread ning selgitatakse välja varakevadise Eesti kõige liigirikkam linn. Selle tulemusi oodatakse kiirkokkuvõtete tegemiseks juba hiljemalt pühapäeva pärastlõunal.

Lähemat teavet linnuvaatluse kohta saab ornitoloogiaühingu kodulehelt. Samas on kaart kõigi linnuretkede infoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles