Kohtumajas võib näha valgust tunneli lõpus

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kohtumajas on neli kohtunikukohta, millest kolm on täidetud. Kohtumaja juht Annemarie Gerassimov (pildil) ning kohtunik Marian Priks on aga praegu lapsehoolduspuhkusel.
foto: Arvo meeks
Valga kohtumajas on neli kohtunikukohta, millest kolm on täidetud. Kohtumaja juht Annemarie Gerassimov (pildil) ning kohtunik Marian Priks on aga praegu lapsehoolduspuhkusel. foto: Arvo meeks Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas on pikemat aega valitsenud kohtunike põud, mis kummina kohtuasjade menetlusaega venitab. Sügisest on loota olukorra paranemist.

Praegu on Tartu maakohtule alluvas Valga kohtumajas reaalselt tööl kaks kohtunikku: Tartu kohtumaja kohtunik Hele Ilisson ja Valga kohtumaja kohtunik Marge Tamme. Kaks Valga kohtunikku – Marian Priks ja Annemarie Gerassimov – on lapsehoolduspuhkusel.

«Konkursi põhjal nimetati Valga kohtumaja kohtunikuks Marian Priks, kes asub tööle pärast lapsehoolduspuhkust – loodetavasti tänavu sügisel. Ühele vabale ametikohale toodi üle kohtunik Marge Tamme Viru maakohtust ja ta alustas tööd selle aasta algusest,» rääkis Tartu maakohtu Tartu kohtumaja juht Rutt Teeveer. Neljas ametikoht on endiselt täitmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles