Pühad tulevad tavatult külmad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tavaliselt on lihavõtted kaasa toonud rohkelt lilleilu, siis tänavu nõuab kevadlillede otsimine märtsikuus omajagu vaeva.
Kui tavaliselt on lihavõtted kaasa toonud rohkelt lilleilu, siis tänavu nõuab kevadlillede otsimine märtsikuus omajagu vaeva. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, 29. märtsil koondub kõrgrõhkkond Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel Venemaale. Madalrõhkkond vallutab Kesk-Euroopa ja selle kirdeserv laieneb Läänemerele. Tuul pöördub kagusse ja muutub päeva peale eelkõige Saaremaal ja Liivi lahel tugevamaks. Taevasse ilmub õhuke pilvekiht, aga sadu sellest ei tule. Õhutemperatuur on öösel -7..-15, päeval -3..+2°C.

Laupäeval tuleb madalrõhkkond Leedu kohale. Hommikul võib lumepilvede serv jõuda Eesti lõuna- ja edelaserva ning laieneda päeva jooksul üle vabariigi, põhjarannikule jõuab sadu ilmselt alles õhtul. Öösel puhub tugev ida- ja kagutuul, päeval see veidi nõrgeneb ja pöördub kirdesse. Õhutemperatuur on öösel -5..-9, päeval -3..+2°C.

Pühapäeval madalrõhkkond nõrgeneb ja kandub üle Eesti kagupiiri. Taevas on pilvine ja siin-seal sajab lund. Tuul on nõrk ja puhub öösel idakaarest, päeval pöördub põhjakaarde. Õhutemperatuur on öösel -3..-8, päeval -2..+1°C.

Esmaspäevaks jõuab Balkanimaade kohalt äge madalrõhkkond Valgevene-Ukraina piirile. Tänase prognoospildi põhiselt katab lumesajutsoon õhtu poole vaid Kagu-Eesti. Kuid lähipäevade täpsustused võivad sajuala ulatust muuta. Tuul pöördub kirdesse ja läheb päeva peale tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel -3..-9, päeval -2..+3°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles