Valgamaal püsib Eesti suurim tuleoht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleohutuskaart
Tuleohutuskaart Foto: www.emhi.ee

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) andmeil valitseb Valgamaal endiselt äärmiselt suur tuleoht. Tuleohtlikkuse tase on ilmajaama andmeil Valgamaal viies ehk võimalikest kõrgeim.


EMHI ilmaprognooside juhataja Merike Merilain ütles, et õrn lootust vihmaks on homme. «Sada protsenti selles kindel muidugi olla ei saa,» märkis ta.

Merilain lisas, et pärast homset on aga taas oodata kuivaperioodi. Tema sõnul selles võrreldes varasemate kevadetega midagi erakordset ei ole, sest ka mullu püsis kuivem periood kuni 14. juunini.

Kolmapäeval, 13. mail kella 13.30 paiku Valgas lühiajaliselt tibutas.

Kõige rohkem vihma tuli Valgas sel kevadel ööl vastu 1. aprilli - 6,5 mm. 18. ja 19. aprillil sadas kummalgi päeval 0,9 mm. Aprilli peale kokku oli sademeid 8,3 mm, mida on äärmisel vähe.

Valga ilmajaama teatel sadas Valgas 7. mail 1,5 mm, 9. mail 0,7 ja 11. mail 0,3 mm. Korralikku sadu, mis looduse puhtaks peseks, pole sel kevadel veel olnudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles