Inspektsioon saatis inimesed eksamile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Keeleinspektsioon kontrollis märtsi keskel nädala jooksul keeleseaduse nõuete täitmist 23 asutuses ja äriühingus ning saatis 39 inimest keeleeksamile.

Keeleinspektsiooni järelevalvejuhi Leho Klaseri sõnul kontrollisid inspektorid keelekasutuse olukorda Ida-Viru keskhaiglas, Narva Soldino gümnaasiumis, Narva Pähklimäe gümnaasiumis, Tallinna Kesklinna vene gümnaasiumis, Tallinna ehituskoolis, Tallinna Ülemiste ja Kivimurru ning Valga Pääsukese lasteaias, turvafirmas Securitas ning teenuseid pakkuvates äriühingutes.

Eesti keele eksami peab sooritama 39 inimest. 12 töötajale tegid keeleinspektorid ettekirjutuse koos hoiatusega sunniraha määramise kohta, kahele töötajale andis inspektsioon täitekorralduse sunniraha tasumise kohta. Kolme inimese suhtes algatas keeleinspektsioon väärteomenetluse, määras kahele töötajale rahatrahvi ja ühele hoiatustrahvi.

Kuuele äriühingule tegid inspektorid ettekirjutuse viia avalik teave vastavusse keeleseaduse nõudega.

Mustamäe 1. lasteaias-algkoolis tuvastasid inspektorid, et 37 töötajast 11 töötaja ehk 30 protsendi keeleoskus ei vasta kehtestatud nõuetele. Tallinna Kivimurru lasteaias on ebapiisava keeleoskusega töötajaid 56 protsenti ehk üheksa töötajat 16st ei oska vajalikul määral eesti keelt. Ülemiste lasteaia 23 töötajast ei osanud vajalikul määral keelt kaheksa inimest ehk 35 protsenti töötajatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles