Veevärk kaevandab linna keskväljakult liiva

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laiaulatuslikud kaevandustööd on alanud.
Laiaulatuslikud kaevandustööd on alanud. Foto: Monika Otrokova

Seoses liivavarude lõppemisega otsustas Otepää Veevärk hakata liiva kaevandama Otepää keskväljakult.

Kopp löödi maasse juba täna, 1. aprilli varahommikul. Vallavanem Merlin Müür, kes kaevandustöid juhendas, ütles, et eile öösel sai ta mureliku kõne Otepää Veevärgi juhatajalt Enn Sepmalt, kes kurtis, et liiv on otsas mis otsas.

«Arutasime tükk aega, mida teha ja otsustasime, et muud võimalust pole, kui kaevata liiva keskväljakult!» ütles Merlin Müür. «Tekkinud olukorras, kus talv ikka veel kestab, on tänavatel libe ja ohtlik liikuda, seega tuleb meil anda endast kõik, et linnakodanikud saaksid käia liivatatud teedel.»

Liiva kaevatakse keskväljakult seni, kuni kõik Otepää teed saavad liivatatud. Tekkinud augud täidetakse mullaga ning sinna pannakse kasvama pojengid ja karukellad. Nii saab linn ka uue haljastuse. Kaevandustööde käigus leitud kuld, hõbe, arheoloogilised leiud ning muu väärtuslik jagatakse linnakodanike vahel laiali täna õhtul linna sünnipäeva auks peetaval kontserdil Otepää gümnaasiumi aulas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles