Majanduslanguses pole lasteaiad kannatanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mia, Tormi, Marten, Helena ja Elis-Marie Buratino lasteaias mängimas.
Mia, Tormi, Marten, Helena ja Elis-Marie Buratino lasteaias mängimas. Foto: Arvo Meeks

Kui vanemad jäävad tööta, pole võimalik maksta ka lasteaiakoha eest. Valgamaa lasteaedadest öeldi, et vajadusel leitakse väljapääs ja lapsed kannatama ei pea.


Valga lasteaia Kaseke õppealajuhataja Maila Rajamets ütles, et konkreetselt ta öelda ei oska, kuidas majanduslangus lapsi on mõjutanud. Mõned lapsed on küll ajutiselt lasteaiast juba suvepuhkusele võetud põhjusel, et vanem on kaotanud töökoha, aga neid olevat vähe.

«Järgnevaks õppeaastaks on meil rühmad komplekteeritud ja kõik soovijad, kellel sissekirjutus Valgas, said koha. Lasteaed on remondis ja ootame pikisilmi oma renoveeritud maja valmimist ning loodame, et kõik meie tublid lastevanemad tulevad appi kolima,» lausus Rajamets.

«Osalustasu kõikides Valga lasteaedades on 240 krooni kuus. Sellele lisandub toidupäevade maksumus,» lausus Buratino lasteaia juhataja Merle Kaar. Toidupäev maksab tema väitel 24.25, millest 2.25 tasub omavalitsus. Kui laps käib lasteaias kõik päevad kuus ja sööb päevas kolm toidukorda, on ühe kuu maksumus seega 724 krooni.

«Buratino lasteaiast ei ole käesoleval õppeaastal lapsi ära võetud,» kinnitas Kaar. Tema sõnul ei ole ka karta, et lasteaiakohad sügisel täitmata jääksid. Majanduslike raskuste korral on lastevanematel võimalus pöörduda sotsiaalabiameti poole, mitmed pered on seda ka kasutanud.

«Suvekuudeks osalustasust vabastamise avaldusi on vähe laekunud, kuid neid on veel ka aega esitada,» lisas Buratino juhataja.

Walko lasteaiast ei ole samuti lapsi tänavu ära võetud. Lasteaia töötajad tunnistasid, et 724 krooni on suur raha, kuid on endi sõnul soovitanud raskuste puhul minna sotsiaalabiametisse.

Lisati, et raskused tekivad ka üksikvanemal, kes ei saa alimente õigeaegselt kätte, kuid esimesel võimalusel püütavat võlg tasuda. Lapse lasteaiast äravõtmine võib ju tähendada, et kohta enam ei saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles