Tubli noor kultuuriinimene pälvib preemia

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Tali
Anu Tali Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu kuulutab välja konkursi noore kultuuritegelase preemiale. Selle suurus on 5000 eurot.

Preemia on mõeldud kuni 35aastasele Eesti päritolu kultuuritegelasele, kelle kunstilised saavutused leidnud laialdast tunnustust või kelle looming ning kunstiline tegevus on oluliselt kaasa aidanud Eesti riigi ja kultuuri tutvustamisele maailmas.

Taotluste esitamise tähtaeg on 17. mai. Kandidaate võivad esitada nii noored kultuuritegelased ise, nende juhendajad, õpetajad, tööandjad, samuti kultuurirahastu nõukogu liikmed.

Kandideerimiseks tuleb esitada kirjalik avaldus koos isikuandmete ja lühikese elulookirjeldusega (nimi, aadress, haridustee, tööalane tegevus), loomingulise tegevuse kirjeldus ning vähemalt kahe tunnustatud kultuuritegelase või loomeliidu ja ühe tunnustatud kultuuritegelase soovituskiri.

Kõik preemia taotlemisega seotud dokumendid tuleb saata Vabariigi Presidendi Kultuurirahastule.

Eelnevalt on preemia saanud ehtekunstnik Tanel Veenre (2012), dirigent Risto Joost (2011), «Ööülikooli» toimetaja Jaan Tootsen (2010), näitleja, lavastaja ja tõlkija Marius Peterson (2009), luuletaja Kristiina Ehin (2008) baleriin Luana Georg (2007), helilooja Helena Tulve (2006), lavastaja Jaanus Rohumaa (2005), dirigent Anu Tali (2004), kirjanduskriitik Jan Kaus (2003), helilooja Tõnu Kõrvits ja rahvamuusik Krista Sildoja (2002).

2011. aastal anti välja ka eripreemia, selle pälvis poeet, esseist, tõlkija ja eelarvamustest vabama ühiskonna kujundaja Igor Kotjuh.

Noore kultuuritegelase preemiat rahastab Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu nõukogu liige Indrek Neivelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles