Ilm läheb veel külmemaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Valga Kesk tänaval 1. aprillil.
Lumesadu Valga Kesk tänaval 1. aprillil. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Reedel läheneb Kesk-Euroopast madalrõhkkond ja liigub üle Valgevene kirdesse. Pilveserv laieneb Eesti kohale. Lumesaju võimalus on suurem Pärnu-Narva joonest ida pool. Tuul pöördub kirdesse ja põhja ning tugevneb puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, päeval -1..+3°C.

Laupäeval eemaldub madalrõhkkond Venemaale ja tugevneb taas kõrgrõhkkonna mõju. Taevas selgineb ja ilm on sajuta. Tuul pöördub põhjakaarest läänekaarde ja vaibub päevaks. Õhutemperatuur on öösel -2..-8, päeval -1..+5°C.

Pühapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ja selgema taevaga. Õhutemperatuur langeb -5..-12°C-ni.
Päevane prognoospilt on ikka vastuoluline. Skandinaaviast on lähenemas väike madalrõhkkond. Edasise liikumistrajektoori püsivam tendents on suund üle Läänemere kagusse. Sel juhul tihedam sajutsoon Eestisse ei jõua.

Kerge lumesaju võimalus on vaid Eesti lääneservas. Tuul puhub idakaarest. Kui tsüklon Eesti kohale tuleb, siis toob see päevaks Lääne-Eestisse lund ja lörtsi, õhtuks laieneb sadu ida poole ja muutub tihedamaks. Õhutemperatuur on -1..+4°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles