Külavanemad kogunevad koolitustele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iigaste küla.
Iigaste küla. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Eesti külaliikumine Kodukant alustas märtsis külavanematele ja külade eestvedajatele koolitusprogrammi «Külavanemad muutuvas ajas». Eesmärk on sõeluda välja külaliidritele olulised teemad ning toetada nende suutlikkust oma kogukonna eest seista. Koolituste käigus kohtub osalejatega minister Siim Kiisler, andis teada Kodukandi külakultuuri valdkonna juht Külli Vollmer.
 

Valga-, Põlva- ja Võrumaa külade eestvedajate ja külavanemate kokkusaamine toimub 19.–20. aprillil Loosi külamajas Vastseliina vallas Võrumaal. Koolitusseminarile oodatakse iga maakonna igast omavalitsuset ühte esindajat. Kontaktisik on Valgamaa külavanematele Aili Keldo.

«Senised koolitused on näidanud, et täpsemat sõnastamist vajavad külavanema põhiõigused ja kohustused. Vallalt oodatakse külade esindajate teadlikumat kaasamist arengukavade ja planeeringute aruteludesse. Räägitakse koostööst omavalitsusega küla kitsaskohtade lahendamisel ja sellega seonduvate kulude hüvitamisest, näiteks side- ja transpordikulude katteks,» ütles projektijuht Külli Vollmer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles