Eestis leidis tõestust hundi ja koera hübriidide olemasolu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: Wikipedia.org

Läänemaal Taebla jahipiirkonnas kütiti möödunud talvel kaheksa hunti, kellest kuue noore isendi värvus pani kohalikud jahimehed kahtlema, kas tegemist on ikka päris huntidega.

«Kahe looma värvus oli hundile ebatüüpiliselt helekollane, nelja looma oma jälle liiga tume,» selgitas jahimeeste kahtlusi metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil. «Samast karjast kütitud kaks vanemat looma olid aga kindlasti hundid.»

Tartu Ülikooli Ökoloogia ja Maateaduste Instituudi zooloogia osakonna töörühm tegi loomade lihasproovidest võetud DNA-analüüsi abil kindlaks, et tegemist on tõepoolest hundi ja koera ristanditega.

«DNA-analüüsi vastus tähendas, et Eestis leidis esmakordselt kinnitust hundi ja koera ristumise juhtum,» ütles Peep Männil.

«See ei ole tavaline, kuid siiski on mitmel pool maailmas seda täheldatud. Seal, kus hundi asurkond on tugev, reeglina hübriide ei teki. Ja kui neid tekibki, jäävad nad olelusvõitluses hundile alla,» lisas Männil.

Viimati leiti Eesti lähedalt Põhja-Lätist hundi ja koera ristandite pesakond 1999. aastal.

Seda, et hundi ja koera hübriidid oleks oma käitumiselt inimese suhtes huntidest julgemad või agressiivsemad, pole täheldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles