Kelmid vahetasid tegevuspiirkonda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Esmaspäeval, 22. aprillil hoiatas politsei inimesi kelmide eest, kes püüdsid Lõuna-Eestis inimestelt raha välja petta.

Vanematele inimestele teatatakse õnnetusse sattunud lähedastest ning pakutakse võimalust raha eest probleem lahendada.

Inimestele annab helistaja ka telefoninumbri, millele tagasi helistada, et üksikasjades kokku leppida. Kahjuks jõudis üks Viljandis elav vanaproua hiljuti ukse taha ilmunud vene keelt kõnelevale mehele ka 500 eurot anda. Politseile teatati juhtunust alles siis, kui kannatanule öeldi, et nii peteti temalt raha välja.

Politsei palub kõigil, kellele tehakse taolise iseloomuga telefonikõnesid, teatada nendest politseile. Kui tehakse ettepanek tagasi helistada, tuleks saadud number üles märkida ning see samuti politseile teada anda. Mitte mingil juhul pole vaja raha maksta.

Kõik, kes seda teadet loevad, peaks ühendust võtma oma eakate sugulaste ja tuttavatega ning hoiatama neid levivast petuskeemist ning rääkima, kuidas sellise kõne saabumisel oleks õige käituda. Kindlasti tuleks suhelda sel teemal sugulastega, kes eestikeelseid uudiseid ei loe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles