Perekond Sõnajalg käis koristustalgutel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristustalgud Puka vallas.
Koristustalgud Puka vallas. Foto: Taimi Käos

Kogu Eestis toimunud muinsuskaitse talgupäeva eesmärk oli kultuurimälestiste korrastamine. Puka vallas osales üle 200 inimese, nende seas ka perekond Sõnajalg.

Reedel koristati Aakres endise viinavabriku ja koolimaja ümbrust. Laupäeval jätkus inimesi Puka alevikku, Vooremäele ja Kuigatsi endise mõisakompleksi juurde.

Puka vallavanem Heikki Kadaja ütles, et ta on üllatunud, millise usinusega rassiti ja kui palju tööd tehti ära.

Kuigatsi mõisa, kus on asunud ka Kuigatsi kool, omanikud on Siiri ja Viivi Sõnajalg. Talgutele oli sõitnud tosina jagu Sõnajalgade pere liikmeid, lisaks nende sõbrad ja kohalikud elanikud.

Andres ja Oleg Sõnajalg imestasid, kui abivalmid on Lõuna-Eesti inimesed, kes tundide viisi koos nendega mõisahoone ümbruses puid ja võsa maha lõikasid ning lõkkesse või riita vedasid.

Talguliste hulgas oli neidki, kes on Kuigatsis koolis käinud ja elutee kodukülast kaugemale viinud.

Külaseltsi juht, raamatukogu juhataja Õnne Paimre oli juhendaja, saagide ja traktorite kohale organiseerija.

Muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektor Mari-Liis Paris kutsus kõiki septembris Euroopa muinsuskaitsepäeva puhul koos Sõnajalgade perega taas talgutele. Sõnajalad lubasid siis ka kontserdi anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles