Muuseumiöö meelitas kohale sadu huvilisi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sillamägi moe-show’s filmi «Ruudi» negatiivset kangelast Gynnarit kehastamas.
Siim Sillamägi moe-show’s filmi «Ruudi» negatiivset kangelast Gynnarit kehastamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva õhtu oli Valga muuseumis rahvarohke. Mitmete üritustega tähistati üle-euroopalist muuseumi­ööd.


Ürituse avamisel šokeeris muuseumi direktor Pille Tomson kohaletulnuid teatega, et eelmisel ööl olid muuseumis käinud paharetid, kes seal ka üht-teist kurja korda saatsid. Tegu polnud siiski viitega murdvarastele, vaid sissejuhatusega orienteerumismängule, millest rahvast suure innuga osa võttis. Võistkonniti tuli otsida eksponaatide seast esemeid, mille paharetid legendi kohaselt eelmisel ööl valesse kohta paigutanud olid.



Tomsoni sõnul pani see inimesi muuseumis väljapandut uurima süvenenumalt, kui tavaliselt näitust külastades tehakse. Et orienteerumismäng nutikalt koostatud oli, näitas, et võitnud meeskond Muusa suutis leida 15 vales kohas asunud esemest seitse.



Muuseumi alumise korruse saalides leidsid aset kaks öötöötuba. Neist esimene kandis pealkirja «Moodsad ja ajatud asjad ehk kuidas mood ajaloost ainest leiab». Töötoa viis läbi kostüümikunstnik Mare Raidma, kes osalenud paljude kuulsate Eesti filmide loomisel. Seekord olid tal kaasas peamiselt seriaali «Tuulepealne maa» ning mängufilmide «Täna öösel me ei maga» ja    «Georg» kostüümid.



Pealtvaatajatele tutvustati eri aastakümnete moodi ning räägiti rõivaste ajaloost. Modellidena esinesid MTÜ Kungla noored.



Ühe etenduse suurimatest üllatustest pakkus Siim Kornel, kes seekord pidi sobivamate modellide puudumise tõttu kehastuma Elle Kulliks.



Pärast seda kui muuseumi teadur Mari Juzar oli avanud väljapaneku esimestest esemetest Valga muuseumis ja andnud huvilistele ülevaate muuseumi ning selle hoone ajaloost, kuulutas ta avatuks teise öötöötoa. See kandis pealkirja «Juuksuritöö 60 aastat tagasi ehk kurgiga või kurgita».



«Modellil» aeti habet vanaaegse habemenoaga ning ajastukohases juuksuritoolis.



Õhtu lõpetas väike muuseumimuusika Valga muusikakooli õpetajate esituses.



Vaatamata samal õhtul toimunud Eurovisiooni lauluvõistlusele, oli muuseumiprogrammis osalenute hulk suur. Muuseumitöötaja Ene Jänese sõnul külastas erinevaid üritusi kokku 222 inimest.



Korraldajad jäid ürituse käiguga rahule. Eriti positiivseks peeti, et muuseumiöö pakkus huvi igas vanuses külastajatele ning paljud olid tulnud kogu perega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles