Andres Olesk asub maamessil võistlustulle

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Olesk võistlemas
Andres Olesk võistlemas Foto: Peeter Pere / Eesti Metsaselts

Reede, 19. aprilli keskpäeval algavad Tartus maamessil raievõistlused Kevadkarikas 2013. Lisaks Eesti esindajatele osalevad esindused veel Soomest, Leedust ja Lätist, anti teada Eesti Metsaseltsist.

«Võistlus on kõrgetasemeline ja seega võib ennustada pinevat mõõduvõtmist,» rääkis raievõistluste projektijuht Mart Kelk. Tartus võistlev Soome esindus võitis eelmisel aastal maailmameistrivõistlused, nende seas on ka raiemeister Vasa Kurki. Kohal on Eesti parimad eesotsas Andres Oleskiga, unustada ei tasu ka Martin Muttikut ja Sulev Toomingut.

Kogenud raiemeestele pakuvad konkurentsi noored, Luua metsanduskoolist on võistlemas kümme juuniori. «Järelkasv on esinduslik ja on väga hea meel, et nii palju noori on taas võistlemas,» rääkis Mart Kelk.

Raievõistlused Kevadkarikas 2013 kestavad kaks päeva, võitjad selguvad laupäeva pärastlõunal. Kavas on saeketivahetus, täpsussaagimine, kombineeritud järkamine, laasimine ja teised alad. Võimalus võita auhindu on ka pealtvaatajatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles