Mulgid peavad konverentsi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Treufeldt
Indrek Treufeldt Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Kaheksas Mulgi konverents «Ilma perijede ei ole perimust» leiab aset täna, 19. aprillil Heimtali mõisas ning on pühendatud tänavusele kultuuripärandi aasta tähistamisele, anti teada Mulgi kultuuri instituudist.

Ettekannetega astuvad üles Mulkide Seltsi esimees Kaupo Ilmet, Tartu Ülikooli keeleprofessor Karl Pajusalu, Indrek Treufeldt Eesti Rahvusringhäälingust, Imbi-Sirje Torm Heimtali koolist, turundusagentuuri PRB esindaja Raimond Kaljulaid, vaibakunstnik Anu Raud ja mulkide sõber, Mulgi juurtega Kihnu miis Mark Soosaar.

Kõneldakse mulkidest ja Mulgi murdekeelest, mulkide pärandist, meediast, noortest ja dokumentaalfilmide tähtsusest kultuuripärandi säilitamisel. Süüakse ka mulgiputru.

Päeva juhivad noored mulgid Hardo Adamson ja Valdek Ott Tõrva gümnaasiumist.

Mulke tuleb tervitama ka kultuuripärandi aasta projektijuht Riin Alatalu ja tervituse saadab president Toomas Hendrik Ilves.

Konverents kulmineerub Mulgimaa Uhkuse ja Mulgimaa lipukonkursi võidukavandi väljakuulutamisega. Konverentsile on oodata ligi 150 külalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles