Linnas käis kõva lahing

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Pühapäeval, 21. aprillil olid Kaitseliidu Võrumaa,Valga, Põlva ja Tartu maleva kaitseliitlased sunnitud asuma Võru linna kaitsele, andis teada Kaitseliit. Ründajate rollis olid sel korral siiski sõbralikud Kuperjanovi jalaväepataljoni võitlejad.

Huvilistel oli võimalik linnatänavatel arenevat lahingut jälgida ja lahingutele kaasa elada. Pealtvaatajate ohutuse tagamiseks olid lahingute juures julgestajad.

Sõjaline harjutus algas juba laupäeval üksuste rännakuga oma vastutusaladesse, järgnesid positsioonide ettevalmistamine ja lahingdrillid. Kell 20.00 pidid üksused olema lahinguvalmiduses: algas luureetapp.

Lahingud algasid Konnametsa kandis pühapäeva hommikul kella 5-6 ajal ja lõppesid 9 paiku. Tegevus toimus siis metsasel alal. Ründaja rollis oli Kuperjanovi jalaväepataljon ning kaitsele asus Kaitseliidu Tartu malev.

Alates kella kümnest alustas Kuperjanovi jalaväepataljon rünnakut Võru linnale ülesandega vallutada Koreli ojal asuvad sillad, mida kaitsevad Võrumaa, Valga ja Põlva malevad.

Linnalahingu lahingkontaktis osales peaaegu 500 võitlejat. Kokku oli õppusega seotuid ligi 1000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles