Mulgid võtsid Heimtalis käsile oma pärimuse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksandal Mulgi konverentsil anti teist korda välja auhind «Mulgimaa uhkus», mille pälvisid Kaupo Ilmet ja Asta Jaaksoo. Neile ulatas tunnustusega kaasas käiva aukirja Mulgi kultuuri instituudi vanem Erich Palm.
Kaheksandal Mulgi konverentsil anti teist korda välja auhind «Mulgimaa uhkus», mille pälvisid Kaupo Ilmet ja Asta Jaaksoo. Neile ulatas tunnustusega kaasas käiva aukirja Mulgi kultuuri instituudi vanem Erich Palm. Foto: Marko Saarm / Sakala

Mulke on Helmest Torontoni ja kõik nad kannavad mulgi vaimu edasi. Just nii väitis mulkide seltsi vanem Kaupo Ilmet reedel pärimusele pühendatud Mulgi konverentsil Heimtali mõisas.

«Mulgimaa ju kunagi laastati, inimesi viidi siit ära ja praegugi on mulke kõikjal laiali,» rääkis Leili Weidebaum mulkide seltsi Viljandi osakonnast.

Tema ütlemist mööda oli konverentsil seitse Viljandi osakonna liiget. Oleks rohkemgi tulnud, aga Heimtali mõisa saal oli niigi rahvast pungil. Huvilisi oli 150 kanti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles