Valga rahvamuusikud triumfeerisid üleriigilisel võistumängimisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Valga muusikakooli õpetaja Koidu Ahk (vasakul) ja tema õpilane Elise Roodla.
Pildil Valga muusikakooli õpetaja Koidu Ahk (vasakul) ja tema õpilane Elise Roodla. Foto: Vello Jaska

Valga muusikakooli õpetaja Koidu Ahki õpilased Elise Roodla, Ott-Mait Põldsepp, Egert Ojamäe ja Kevin Podnieks osalesid suurel üleriigilisel võistumängimisel Viljandis Pärimusmuusika Aidas.


Õpetaja sõnul esinesid kõik tema lapsed väga tublilt, kaks neist aga žürii hinnangul võidukalt - Elise Roodla hea pillivaldamine ja süvenenud mäng tõstis ta noorema vanusegrupi parimaks kandlemängijaks, noorema vanusegrupi avatud klassis kitarri mänginud Kevin Podnieks tunnistati oma pillimänguga grupi parimaks pillimängijaks.

«Ise me ei oodanud ega prognoosinud midagi, sest iial ei tea, mida žürii arvab, aga et meie neli last esines ja kaks võitu tuli meile, olen erakordselt rõõmus, õnnelik ja uhke laste ning oma töö üle,» ütles Koidu Ahk.

Võistlejail tuli esitada kaks eesti pärimusmuusika pillilugu, üks neist kodukandi, teine vabalt valitud piirkonnast.

Žüriis olnud Veljo Tormis, Celia Roose, Neeme Punder, Jalmar Vabarna, Jaanus Põlder ja Christina Frohm Rootsist hindasid esinejate traditsioonipärast mängu, traditsiooni tundmist ja individuaalset meisterlikkust.

Viljandi pärimusmuusika festivali korraldustoimkonna esindajad valisid välja ka parimatest parimad, kes saavad esinemisvõimaluse suvel 17. Viljandi pärimusmuusika festivalil. Teiste hulgas sai kutse ka Valga esikandlemängija Elise Roodla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles