Ööd pakuvad endiselt miinuskraade

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala lõpp pakub öösiti kohati kuni 13 miinuskraadi.
Nädala lõpp pakub öösiti kohati kuni 13 miinuskraadi. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Laupäeva, 27. aprilli öösel võib Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel üle Eesti eemalduva madalrõhulohu järel veel sajuhoogeesineda. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on -1..+3°C.

Päeval peaks tugevnema Eesti põhjapoolses osas kõrgema rõhuga vööndi mõju ja ilm on enamasti sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on 8..11°C. Kesk-Euroopast üle Leedu liikuva madalrõhkkonna mõju on tugevam Lõuna-Eestis ning sinna jõuavad vihmapilved. Ilm jääb väga jahedaks ja sooja võib olla vaid 4..7°C.

Pühapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Pilvi on vähe. Puhub võrdlemisi nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval rannikul kuni 7, sisemaal 10..13°C.

Esmaspäeval taganeb kõrgrõhuala Venemaa poole, kuid servapidi suudab meid kuni lõunani sadudest hoida. Õhtupoolikul võib aga Eesti lääneservas vihma tulla, sest üle Skandinaavia laieneb Läänemerele madalrõhkkond. Tuul pöördub lõunakaarde ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3..+3, päeval rannikul kuni 7, sisemaal 10..13°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles