Koolilõpetajad panevad end proovile pea poole juunini

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksam
Riigieksam Foto: Arvo Meekks / Valgamaalane

Täna sooritavad abituriendid üle emakeele riigieksamit. Tegu on eksamiga, mida sooritab tavapäraselt kõige enam koolilõpetajaid. Tänavu on neid eesti õppekeelega koolides SA Innove andmetel 8221. Vene õppekeelega koolides, kus emakeeleeksam on vabatahtlike eksamivalikute hulgas, paneb end täna proovile 1398 eksaminandi.

Teist aastat ei ole emakeeleeksam enam pika kirjandi vormis, vaid koosneb kahest osast: tekstimõistmise ülesandeist ja lühikirjandi kirjutamisest.

2013. aasta riigieksamitele registreerus kokku 12 026 eksaminandi.

Osavõtjate hulga poolest järgnevad emakeeleeksamile inglise keel 6805 ja ühiskonnaõpetus 5873 tegijaga.

Gümnaasiumi lõpetamiseks sooritavad 12. klassi õpilased viis lõpueksamit, millest vähemalt kolm on riigieksamid. Õpilasel on õigus sooritada kõik lõpueksamid riigieksamitena.

Kõigile gümnaasiumilõpetajatele on kohustuslik eesti keele (eesti õppekeelega koolis/klassis) või eesti keele teise keelena (vene või muu õppekeelega koolis/klassis) riigieksam.

Järgmise riigieksamina panevad koolilõpetajad enda proovile kirjalikul vene keele riigieksamil, see toimub 29. aprillil. Ühiskonnaõpetuse eksam on 3. mail.

Inglise keele kui võõrkeeleeksami kirjalik osa toimub 7. mail, suuline 8.–10. mail ja 13.–14. mail.

Kahes osas viiakse läbi ka saksa, vene ja prantsuse keele kui võõrkeele eksam. Kõigi nende kirjalik osa on 15. mail, suuline 16.–17. mail. Matemaatika eksam toimub 20. mail, bioloogia eksam 24. mail, ajalooeksam 28. mail, geograafiaeksam 3. juunil, keemiaeksam 7. juunil. Eksamiperioodi lõpetavad 11. juunil toimuv füüsikaeksam ja selle järeleksam kolm päeva hiljem.

Seoses muudatustega gümnaasiumi lõpetamise tingimustes toimuvad 2013. aasta riigieksamite korduseksamid juba sel suvel – 23. juulist 8. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles