Narkoäri protsess lükkus sügisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Maksu- ja tolliamet

Menetluspooled leppisid eile, 6. mail Harju maakohtus toimunud eelistungil kokku, et narkoäris süüdistatavate jalgpallurite kohtuprotsess algab eeloleval sügisle.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul pani kohus paika, et avaistung on 16. septembril.

Süüdistuse kohaselt panid jalgpallis tegev olnud Tauno Laasme ja mullu vutiklubi Nõmme Kalju ridades Eesti meistriks tulnud Oliver Konsa 2012. aasta novembris Tallinnas ja Harjumaal isikute grupis korduvalt toime suures koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise. See tähendab kokaiini ebaseaduslikku omandamist, valdamist, vedu ja edasiandmist suures koguses.

Süüdistuse järgi omandas Laasme oma tuttavalt, 40aastaselt Peetrilt vähemalt 200 grammi kokaiini, olles nimetatud tegevuse eelnevalt kooskõlastanud Konsaga. Veidi hiljem andis Laasme tellitud koguse narkootilist ainet edasi oma tuttavale, 38aastasele Peetrile.

Laasmet ja Konsat süüdistatakse samuti selles, et nad omandasid vähemalt 20 grammi kokaiini, toimetasid selle Konsa elukohta, kus kaalusid ja pakendasid aine tellimustele vastavateks müügikogusteks ning andsid osa sellest edasi samuti vutis tegev olnud Norman Kägole, kes temale esitatud süüdistusest nähtuvalt müüs suurema osa saadud narkootilisest ainest seejärel Tallinnas edasi mitmetele isikutele.

Kägo süüdistatakse veel suures koguses narkootilise aine – kokku vähemalt 35 grammi kokaiini – omandamises ning ühe grammi kaupa edasimüümises kahele isikule pikema aja vältel. Lisaks süüdistab riigiprokuratuur Kägo selles, et ta kohtumääruse alusel vahistatud isikuna põgenes konvoeerimise käigus Tallinna linnas.

Kägo mängis veel möödunud hooajal Eesti jalgpallimeistrivõistluste teises liigas JK Kaitseliit/Kalev ridades, nagu ka 2010. aastal, kuid äsja lõppenud hooajal enam väljakule ei jooksnud.

Aastatel 2009 ja 2008 pallis Kägo meistrivõitluste kolmandas liigas Nõmme Kalju kolmanda meeskonnas. 2006. aastal pallis Kägo aga suisa meistriliigas, esindades toona FC Valga Warriori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles