Tartu jooksumaratonil rekordarv osalejaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksumaraton tõi 2012. aastal kokku tuhandeid spordisõpru.
Jooksumaraton tõi 2012. aastal kokku tuhandeid spordisõpru. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Pühapäeval, 12. mail toimuv SEB Tartu jooksumaraton püstitab jätkuvalt rekordeid. Tänase, 7. mai seisuga on end üritusele kirja pannud 4352 jooksu- ja kepikõnnihuvilist, eelmisel aastal täitus 4000 registreerunut alles päev enne registreerimise lõppu.

23 kilomeetri pikkusele võistlusdistantsile on end kirja pannud 2278 jooksjat ja 243 kepikõndijat. 10kilomeetrisele distantsile on minemas 1319 jooksjat ja 512 kepikõndijat. Kokku läheb 7. mai seisuga rajale 2560 meest ja 1792 naist 13 riigist. Lõplikud registreerunute arvud selguvad 11. mail.

«Registreerunute arvud näitavad, et Tartu jooksumaraton on end Baltikumi suurima maastikujooksuna tõestanud,» ütles võistluste direktor Kunnar Karu. «On hea meel, et osalejaid on nii Eestist kui ka välismaalt ja et üritus pakub põnevust nii jooksjatele kui kepikõndijatele. Loodan, et sellel aastal ületatakse esmakordselt ka 4000 lõpetaja piir,» lisas Karu.

Raja hetkeolukorra kohta rääkis Karu, et kogu selle nädala vältel on klubi Tartu Maraton rajameister Assar Kütt ametis raja võistluskorda seadmisega, mis hõlmab nii mudaste kohtade hakkepuiduga täitmist, raja võistlustähistuse paigaldust ja teisi vajalikke töid.

Kuna üritus on rahvarohke, paluvad korraldajad üritusele tulijatel tähelepanu pöörata nii liiklus- kui ka korralduslikule infole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles