Eesti võib saada autoralli EM-etapi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa rahvaralli
Valgamaa rahvaralli Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalal viibis Eestis autoralli Euroopa meistrivõistluste eestvedaja Eurosports Event esindajana selle mootorispordi ärivaldkonna president Francois Ribeiro. Ta kohtus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS), kultuuriministeeriumi ja Eesti Autospordi Liidu (EAL)esindajatega.

Kohtumisel tutvustas ta uuenenud autoralli Euroopa meistrivõistluste sarja ja sellega kaasnevaid võimalusi tutvustada Eestit kui turismisihtkohta nii Euroopas ja mujal maailmas. Nimelt on Eurosport Events huvitatud, et üks sarja etapp toimuks järgmisel aastal Eestis ja see oleks auto24 Rally Estonia.

Auto24 Rally Estonia poolt viibis kohtumisel ralli direktor Urmo Aava, kes tutvustas Baltikumi suurima autospordisündmuse plaane ja eesmärke. EAL poolt osalesid kohtumisel juhatuse esimees Erik Lepikson ja peasekretär Martin Harak.

Aava hinnangul kasvaks ralli eelarve Euroopa meistrivõistluste etapi puhul minimaalselt kolm korda. Lisaks erasektori kasvavale toetusele on sellise mastaapse sündmuse puhul väga oluline ka riigi roll, seda nii rahastuse kui koostöö osas kohalike omavalitsustega, mis juba praegu sujub hästi.

Auto24 Rally Estonia 2013 leiab aset 19.–20. juulil Otepääl ja selle ümbruses ja sarnaselt eelmise aastaga on tegu Eesti, Läti, Balti ja NEZ autoralli meistrivõistluste etapi ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles