Maratonil asuvad võistlustulle parimad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta võitja Viljar Vallimäe
Eelmise aasta võitja Viljar Vallimäe Foto: Tarmo Haud

Nüüd on kõigile huvilistele kättesaadavad ka pühapäeval, 12. mail toimuva SEB 31. Tartu Jooksumaratoni numbrilised stardiprotokollid. Nendest leiab rohkesti spordisõpradele tuttvaid nimesid.

Maratonil on lisaks ligi 4500 rahvasportlasele starti minemas ka Eesti parimad jooksjad. Seetõttu tõotab võitlus parimate kohtade nimel tulla põnev.

Stardinumbriga 1 läheb rajale eelmise aasta võitja Viljar Vallimäe, kellel ka sellel aastal soov astuda poodiumi kõrgeimale astmele.

«Põhiline eesmärk on teha korralik jooks, kuid kindlasti annan endast kõik, et mullust võitu kaitsta. Eelmisel aastal lõpetasin võistluse ajaga 1:16.03. Arvan, et võitmiseks tuleks sellest kiiremini joosta,» rääkis Vallimäe. Vallimäe lisas ka, et Tartu jooksumaratoni puhul on tema hinnangul tegu ühe parima korraldusega Eesti jooksuüritusega, samuti tõi ta esile vaheldusrikast rada.

Suurimaks konkurendiks esikoha heitluse nimel peab Vallimäe eelmise aasta jooksumaratoni teise koha omanikku Ilja Nikolajevit (stardinumber 2).

Lisaks Vallimäele ja Nikolajevile on stardis ka 1. Tartu linnamaratoni võitja Dmitri Aristov (nr 89), Roman Fosti (nr 96), Tartu linnamaratoni kolmas koht Ivar Ivanov (nr 3) ja jooksulegend Vjatšeslav Košelev (nr 88).

Stardinumbri 17 alt stardib esikohta püüdma eelmise aasta parim naine Evelin Talts. «Kindlasti üritan oma võitu kaitsta, mis pole loomulikult kerge ülesanne, aga kaotama ma rajale kindlasti ei lähe,» ütles Talts. «Isikliku rekordi parandus oleks ilus, eelmise aasta aeg oli 1:26.59, ka kümnesekundiline parandus oleks juba edasiminek.»

Peamisteks konkurentideks peab Talts kolmikõdesid Luikesid ja Olga Andrejevat. Andrejeva stardinumber Tartu jooksumaratonil on 45, stardinumbriga 87 läheb rajale Lily Luik.

Täielik stardinimekiri on kättesaadav klubi Tartu Maraton koduleheküljelt. 8. mai seisuga läheb 10 ja 23 km distantsidele kokku 4423 osalejat 13 riigist.

SEB 31. Tartu jooksumaraton toimub emadepäeval, 12. mail marsruudil Otepää–Elva, 10 kilomeetri distantsi stardi- ja finišipaik on Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles