Valga hoidis rekordit vaid mõne tunni

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähipäevil saab ilmselt Eestis taas rannarõõme nautida.
Lähipäevil saab ilmselt Eestis taas rannarõõme nautida. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neljapäeval sündis Eestis selle aasta soojarekord, kui Jõgevamaal Tiirikojal tõusis õhutemperatuur 28,7 soojakraadini.
 

Enne seda hoidis mõne tunni jooksul rekordit enda nimel Valga. Rekordi sündimise hetkel mõõdeti Valgas temperatuuriks 28,2 kraadi.

Uus soojarekord ületab kolmapäeval sündinud eelmise soojarekordi rohkem kui viie kraadiga. Kolmapäeval tõusis Jõgevamaal Toomal õhutemperatuur 23,4 soojakraadini, mis oli seni Eesti selle aasta kõrgeim temperatuur. Üle-eelmine soojarekord pärineb teisipäevast, kui Võrus tõusis õhutemperatuur 22,4 kraadini.

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel oli neljapäeval väga soe ilm ka mujal Eestis. Lääne-Virumaal Kundas ja Tartus ulatus maksimaalne temperatuur 28,4, Võrus, Valgas ja Jõgevamaal Toomas 28,3 ning Viljandis 28,1 kraadini.

Pärnumaal Kaansoos registreeris mõõtejaam neljapäeval isegi 29,4, Valgamaal Taheval 29,2, Tartumaal Reolas 29,1 ning Tartumaal Elvas 29 kraadi, kuid need mõõtejaamad ei vasta rahvusvahelistele standarditele ja ametliku ilmarekordina seal mõõdetud andmed arvesse ei lähe.

Eelmise aasta soojarekord sündis 29. juulil Ida-Virumaal Narva-Jõesuus, kus õhutemperatuur kerkis 33,4 kraadini.

Eesti kõigi aegade soojarekord pärineb 11. augustist 1992, kui Võrus tõusis õhutemperatuur 35,6 kraadini.
Sisestaja:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles