Punane kukk nõudis Valgas vendade elu

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Valgas Tartu tänavas nõudis kaks inimelu.
Tulekahju Valgas Tartu tänavas nõudis kaks inimelu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeva hommikul viitavad Valgas Tartu 28 maja juures öisele kahe hukkunuga lõppenud tulekahjule vaid puumaja külgedel asuvad söestunud katkised aknad ning vinguhais.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo sõnul teatati tulekahjust Valgas Tartu tänaval päästeametile kell 23.55.

Päästjate saabudes põles ärklikorrusega ühekordne puumaja. „Katuse alt ja akende vahelt tuli suitsu, majas sees oli läbi akende näha leeki. Põles köök ja suits oli levinud teistesse ruumidesse,“ rääkis Pintson-Käo.

Suitsusukeldumisvarustuses päästjad tõid hoonest välja kaks venda, kelle elu meedikutel päästa ei õnnestunud. Sündmuskohalt leiti ka hukkunud koer. Pintson-Käo sõnul sai tulekahju alguse köögist, kus põlev sigaret süütas kummuti. „Menetlusinspektori poolt tunnistajatelt võetud ütluste kohaselt üks meestest suitsetas,“ rääkis Pintson-Käo.

Naabrimees Kaarel Ustaali meelest polnud aga kumbki hukkunutest pikaajaline suitsumees. «Vend, kes alaliselt siin majas elas, ei suitsetanud kindlasti ja minu arvates ka teine mitte – kui ta nüüd väga hiljuti suitsetajaks ei olnud hakanud,» ütles Ustaal.

Naabrimehe sõnul olid hukkunud vennad keskealised. «Üks neist elas alaliselt siin, aga teine viibis vahepeal mujal ka,» rääkis ta. «Arvatavasti nad ikka magasid, sest kui oleksid üleval olnud, küllap nad oleksid siis välja tulnud,» lisas Ustaal. Tema sõnul tegi väljakutse päästeametile autoga möödasõitja, kes märkas majast tulevat suitsu.

Ustaal ise oli voodis, kui märkas, et õues on midagi juhtunud. «Vaatasin televiisorit kella poole kaheteistkümneni ja heitsin voodisse. Natukese aja pärast vaatasin, et mis pagan seal õues toimub: vilkurid igal pool läbi akna paistsid. Mõtlesin, et äkki kiirabi kellelegi kutsutud või politseuto– vaatasid aknast välja ja nägin, et terve tänav oli tuletõrjeautosid täis.»

Ustaali sõnul polnud leeke nähagi. «Nägin ainult, et maja katuselt ajas suitsu välja. Hea, et hoone leegiga ei põlenud, muidu oleks kõrvalolevad hooned ka võib-olla läinud, siin on ju ümberringi palju puumaju.»

Pintson-Käo sõnul saadi tulekahju kontrolli alla kell 00.44. «Tules hävisid köök ja üks tuba, teised ruumid said suitsu- ja kuumakahjustusi.»

„Majas olnud suitsuanduril olid patareid välja võetud,“ lisas Pintson-Käo Valgamaalasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles